Dagelijks wordt er ontzettend veel restafval afgevoerd via uw doucheputje. Een verstopping van het doucheputje ligt om deze reden al snel op de loer! Denk bijvoorbeeld aan de vette haren die via de het doucheputje worden afgevoerd, zeepresten en ander vuil wat u bijvoorbeeld onder uw voeten meeneemt naar de douchecabine. Het geeft aan, dat het belangrijk is om alert te zijn op beginnende verstoppingen. U merkt dit bijvoorbeeld aan het overstromen van de douchebak, het steeds moeizamer wegstromen van water, of een nare geur rond het doucheputje. Een doucheputje ontstoppen kunt u overlaten aan een professionele ontstoppingsdienst. Er zijn echter ook mogelijkheden om deze klus zelf uit te voeren! In dit artikel leest u hier meer over.

Verstopping in het doucheputje voorkomen

Een verstopping in het doucheputje voorkomen is nog beter, dan het verhelpen van een eventuele verstopping. Toch blijkt het vaak een hele uitdaging te zijn om verstoppingen tegen te gaan. Hoe voorkomt u bijvoorbeeld dat er haren richting uw doucheputje stromen? U kunt vaak niet voorkomen, dat er haren uitvallen tijdens het wassen hiervan. Wat u wel kunt doen, is het minimaliseren van het vuil wat onder uw voeten zit. Veeg uw voeten af, voordat u de douchecabine instapt. Daarbij is het slim om het doucheputje in ieder geval eens per week schoon te maken. Dat wil zeggen dat het filter van het putje geleegd moet worden. U zult al snel merken, dat het filter vol met haren komt te zitten door de week heen.

Tip: mensen zijn geneigd hun borstel schoon te maken in de douchecabine. Evenals dat zij hun haren hier vaak kammen, om te voorkomen dat de badkamer vuil wordt. Dit is logischerwijs sterk af te raden!

Ook is het belangrijk om het gebruik van zeep tot een minimum te beperken. Wanneer u veel zeep gebruikt, zal een deel hiervan direct richting de afvoer stromen. Het valt bijvoorbeeld van uw spons of washandje af. Zeepsop is bijzonder vet, waardoor het zich makkelijk aan de wanden van een afvoerleiding kan hechten.

doucheputje ontstoppenHoe lossen we een verstopping in het doucheputje op?

Verstoppingen in doucheputjes kunnen op verschillende manieren worden opgelost. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een ontstoppingsveer. Zo’n ontstoppingsveer wordt ook wel een trekveer genoemd. Door de veer langs de afvoerleiding van uw douche te bewegen, kan het restafval uit de afvoer getrokken worden. Op deze manier kan een begin gemaakt worden aan het oplossen van een verstopping in het doucheputje. Ook het gebruik van soda kan helpen bij het voorkomen hiervan. Soda heeft een sterk ontvettende werking, waardoor zeepresten en vette haren los komen te zitten. Laat soda altijd eerst enkele minuten intrekken, nadat u in de afvoerleiding onder het doucheputje gegoten heeft. Vervolgens kunt u de afvoerleiding met kokend water doorspoelen.

Het doorspoelen van de afvoerleiding is ook noodzakelijk na het gebruik van een ontstoppingsveer. U wilt immers niet alleen dat het restafval los komt te zitten, het restafval moet ook nog worden afgevoerd naar de centrale riolering.

Schakel de ontstoppingsdienst in

Wanneer het gebruik van soda of een ontstoppingsveer geen effect heeft gehad, kunt u onze ontstoppingsdienst inschakelen. Mogelijk heeft u te maken met een zeer serieuze verstopping, waardoor de reeds beschreven hulpmiddelen niet krachtig genoeg zijn. Onze ontstoppers kunnen u op verschillende manieren helpen bij het oplossen van een verstopt doucheputje. Zo kunnen we eerst een camera inspectie voor u uitvoeren, om de bron van zo’n verstopping te achterhalen. Vervolgens wordt middels een professioneel hulpmiddel voor een passende oplossing gezorgd. Denk bijvoorbeeld aan het onder een hoge druk doorspuiten van de afvoerleiding. Restafval kan zo letterlijk naar de centrale riolering worden afgevoerd.